Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Ferrocarrils reprendrà a partir de dimarts el trajecte fins a Igualada

ACN Barcelona.-L’anul·lació de les restriccions d’entrada i sortida de persones dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena farà que també, de manera esglaonada, les poblacions […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-L’anul·lació de les restriccions d’entrada i sortida de persones dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena farà que també, de manera esglaonada, les poblacions puguin recuperar la connexió amb l’exterior. En aquest sentit, a partir de dimarts, Territori ha acordat que reprendrà la circulació de trens a la línia R6, la d’Igualada, entre les estacions de La Pobla de Claramunt i la capital de l’Anoia. D’aquesta manera, es tornaran a cobrir els trajectes entre La Pobla, Vilanova del Camí i Igualada. Pel que fa a l’autobús, es recuperen el serveis que comuniquen els municipis de la Conca amb Barcelona i Manresa. El servei entre els municipis i transport urbà es reprendrà després de Setmana Santa.

La freqüència de la línia de Ferrocarrils és de dilluns a diumenge un tren cada hora a la línia R5 (Barcelona-Manresa), i un tren cada hora a la línia R6 (Barcelona-Igualada) i un tren cada hora a la línia L8 (Plaça Espanya – Molí Nou Ciutat Cooperativa), amb reforços a les hores punta d’entre setmana. La composició dels trens és doble, i es passa de tres cotxes a sis.No obstant això, des de Ferrocarrils recomanen que els usuaris s’informin sobre les possibles afectacions al servei a través dels missatges de megafonia, que es consultin les vitrines informatives, l’app i FGC o que truquin al telèfon d’informació 012.En un comunicat de l’Ajuntament d’Igualada, s’explica que Ferrocarrils ja ha començat les tasques de revisió de les instal·lacions en el tram de la línia R6 per tal de garantir que la represa del servei sigui a partir de dimarts.Buch i el confinament d’ÒdenaPer altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha dit durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dilluns al migdia que el confinament perimetral que s’ha fet a Òdena no té perquè tornar-se a produir.Buch ha dit que les decisions es prendran en funció de la realitat i pels casos de transmissió i positius per coronavirus, i que es prendran les mesures en un lloc o altre segons l’assessorament dels experts. Així, el conseller ha remarcat que no perquè la Conca d’Òdena hagi estat confinada, ho hagi de tornar a estar en un futur.