Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Ferran Barenblit, nomenat professor convidat a la Universitat de Michigan pel curs 2021-2022

ACN Barcelona.-El director del MACBA , Ferran Barenblit, ha estat nomenat professor convidat a la Universitat de Michigan a Ann Arbor per al curs 2021-2022 i es preveu que s’incorpori […]

Avatar
Agències 07/06/2021

ACN Barcelona.-El director del MACBA , Ferran Barenblit, ha estat nomenat professor convidat a la Universitat de Michigan a Ann Arbor per al curs 2021-2022 i es preveu que s’incorpori en dues setmanes al Departament de Llengües i Literatures Romàniques i al d’Història de l’Art. Impartirà classes sobre art i política a Espanya des de la Transició i desenvoluparà una recerca sobre el museu i les noves institucionalitats. Com ha explicat el museu en un comunicat, Barenblit donarà la benvinguda i farà el traspàs de funcions corresponent a la persona que assumeixi la direcció del MACBA, un cop s’hagi resolt el concurs per proveir la plaça que es troba en la fase final, que es preveu que sigui a mitjans de juliol, com han explicat fonts del museu a l’ACN.

Barenblit ha agraït “la complicitat a tots els qui han acompanyat el museu i han ajudat a fer-lo més gran i més fort al llarg d’aquests anys”. El director del museu va assumir la direcció ara fa sis anys i ha estat responsable, conjuntament amb el gerent Josep Maria Carreté i la resta de l’equip directiu, de la redacció i implementació de l’Estratègia 2022. En aquest temps s’han dut a terme més de 40 exposicions i una vintena d’itineràncies internacionals per Europa, Àsia i Amèrica, a més de la incorporació de donacions com la de Rafael Tous que ara es pot visitar al museu, i, com a fita destacada, la resolució del concurs d’ampliació del MACBA.Barenblit ha volgut posar en relleu “la qualitat humana i la gran professionalitat de l’equip del museu, amb el qual ha treballat en gran sintonia al llarg d’aquests anys”.