Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Fernàndez anuncia la licitació “imminent” de la connexió entre la C-58, la C-16 i la futura B-40 a Terrassa

ACN Terrassa – El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha anunciat aquest dijous la licitació “imminent” de la connexió entre la C-58, la C-16 i la futura B-40 a Terrassa. […]

Agències 01/12/2022

ACN Terrassa – El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha anunciat aquest dijous la licitació “imminent” de la connexió entre la C-58, la C-16 i la futura B-40 a Terrassa. Les obres han de permetre que tot el trànsit que arribi per l’autovia de l’Estat pugui seguir per una via d’alta capacitat, la C-58, per anar a buscar l’AP-7. El Govern estima que aquest enllaç el faran servir uns 30.000 vehicles diaris. Fernàndez ha fet aquest anunci en la reunió del Consell d’Alcaldes que s’ha celebrat al Vallès Occidental. També ha defensat la necessitat de millorar la connexió entre Terrassa i Sabadell convertint l’actual N-150 en un eix metropolità on, a banda de millorar la capacitat viària, hi hagi espai per a autobusos ràpids i un carril bici.

El titular de la cartera de Territori del Govern ha apostat, a més, per convertir l’actual B-40 entre Viladecavalls i el barri terrassenc de Can Roca en una ronda urbana i per connectar Castellar amb la C-58 integrant-hi el transport públic.

En la trobada, el conseller també ha fet esment a l’acord de pressupostos assolit a Madrid fa uns dies que permetrà, entre d’altres infraestructures arreu del país, que es puguin executar dos intercanviadors ferroviaris a la comarca, el de Volpelleres i el de l’Hospital General. La infraestructura serà el primer pas per a la connexió ferroviària dels dos vallesos.

D’altra banda, el conseller ha compartit amb els alcaldes que el proper divendres 9 de desembre es posaran en marxa les noves freqüències dels trens dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) del Vallès, el conegut com a metro del Vallès. El servei passarà a tenir freqüències de 2,5 minuts a Sant Cugat del Vallès i de 5 minuts a Terrassa i Sabadell en hora punta.