Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Félix Sanz Roldán defensa que el CNI ha respectat “escrupolosament la llei sempre” en l’espionatge a ciutadans

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Féliz Sanz Roldán, exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) entre el 2009 i el 2019, ha defensat aquest dimecres que el CNI va respectar “escrupolosament la llei sempre”. Sanz ho ha dit en el torn de preguntes en un col·loqui al Círculo Ecuestre, a Barcelona, preguntat per si creu que calen més controls judicials al CNI i per l’ús de Pegasus. Segons ha dit, a Espanya està “completament reglat” el marge de les actuacions i l’espionatge i el que s’ha de fer és complir la llei que estipula en quines circumstàncies es pot entrar en la vida d’un ciutadà o el secret de les comunicacions, per exemple. S’ha referit, concretament, a la llei orgànica 2/2002 reguladora del control judicial previ al CNI.

“És difícil que les coses estiguin millor de com estan a Espanya”, ha assegurat. Amb tot, Sanz ha admès que és “molt difícil” confiar en un servei que la ciutadania desconeix què fa.  <br />
<br />
Durant el seu discurs inicial, ha parlat de geopolítica i de com ha canviat el context actual des de la invasió russa d’Ucraïna. Ha explicat que la seva tesi és que el món anirà cap a “una nova bipolaritat” diferent de la de la Guerra Freda. Posteriorment, però, ha matisat que caldrà veure si és una “bipolarització” o una “multipolarització” amb tres blocs: occident, espai xinès-rus i la resta del món.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió