Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Fel Faixedas parodia la figura del ‘coach’ amb el solo teatral ‘El motivador’

ACN Barcelona.-El còmic i actor Fel Faixedas aterra al Versus Glòries a partir del 4 de març amb el seu nou muntatge en solitari, ‘El motivador’. En aquesta ocasió, Faixedas […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Barcelona.-El còmic i actor Fel Faixedas aterra al Versus Glòries a partir del 4 de març amb el seu nou muntatge en solitari, ‘El motivador’. En aquesta ocasió, Faixedas fa ús de l’humor per reflexionar sobre la cerca de la felicitat en els nostres dies, amb una crítica als “coach-gurús” i els seus consells ràpids, sovint en forma de vídeos que es fan virals. De fet, l’espectacle parodia aquesta figura a través d’un peixater que ha tocat la glòria gràcies a vendre una llagosta molt preuada, i que pretén explicar la seva recepta de la felicitat. Fins que s’adona que realment no l’ha trobat i que només hi ha dues coses que l’ajuden: l’amor i l’humor. “Si hi ha això, ni ‘coach’ ni punyetes!”, subratlla Faixedas a l’ACN.

Fel Faixedas va estrenar ‘El motivador’ l’estiu del 2019, però l’espectacle va quedar en un segon pla per darrere d’una nova gira de ‘Bona nit, benparits!’ (2017). Acabat de polir, l’obra s’estrena aquest mes de març a Barcelona, a la sala Versus Glòries. A l’espectacle, Faixedas es transforma en un coach motivacional que prova d’explicar el seu èxit professional, gràcies a un tipus de llagosta molt especial que li ha procurat diners, popularitat i èxit. Però aquest peixater (anomenat com l’actor, i que remet als orígens de Faixedas en aquest sector professional) s’adona que no ha trobat la felicitat. Així que la seva ‘ted talk’ sobre les claus de l’èxit i la felicitat acaba derivant en una confessió de la seva infelicitat i, en darrer lloc, la conclusió que allò que realment el pot fer feliç és l’amor i l’humor. “Una mica cansat que m’arribin al mòbil aquests vídeos de gurús que em diuen quatre claus per ser feliç, amb la teoria que és molt fàcil i que som molt burros si on seguim aquests consells”, comenta l’actor sobre què el va empènyer a crear ‘El motivador’. Faixedas lamenta també que aquesta figura s’hagi estès i d’alguna manera vulgui reemplaçar la funció del psicòleg, ara denostat. Davant “la por” d’enfrontar-nos al món que vivim “ens ajudaria molt anar a un psicòleg i afrontar-ho”, afirma, però “sembla que estàs boig si hi vas, i en canvi si mires quatre vídeos està molt bé”, reflexiona l’autor. “El coach és com un ‘gelocatil'”, resumeix Faixedas. “Els comparo sempre amb això; quan tens un mal d’esquena i has d’anar al massatgista, però et fots un gelocatil i ja tires bé… Però al final aquell problema el segueixes tenint”. L’actor explica que l’espectacle segueix l’estela de ‘Bona nit, benparits!’, en el sentit que hi reflecteix el pas del temps en clau personal. Si allà hi abocava temes més de l’adolescència o la infantesa, ara encara “temes més adults, des de problemes de salut, amb bancs, amb els fills, etc.”. “Ho pujo a l’escenari en forma de persona que vol donar uns consells per se feliç, i dius, primer procura per tu i després ja ens vens a explicar”.