Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Feijóo proposa abaixar l’IRPF a les rendes inferiors als 40.000 euros i donar ajudes directes a famílies vulnerables

ACN Madrid – El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha proposat abaixar l’IRPF a les rendes inferiors als 40.000 euros anuals. Concretament, el nou líder dels populars planteja deflactar […]

Agències 20/04/2022

ACN Madrid – El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha proposat abaixar l’IRPF a les rendes inferiors als 40.000 euros anuals. Concretament, el nou líder dels populars planteja deflactar la tarifa en els tres primers trams “perquè els augments del salari derivats de la inflació no continuin traduint-se en més impostos”. També planteja ajustar les retencions perquè la baixada de l’impost tingui caràcter immediat i efecte retroactiu des de l’1 de gener. A més, Feijóo proposa donar una ajuda directa d’entre 200 i 300 euros a famílies vulnerables amb rendes que estan per sota del llindar que obliga a realitzar la declaració de la renda.

En roda de premsa aquest dimecres, Feijóo ha afirmat que cal “tornar el que han pagat de més” els ciutadans per l’efecte de la inflació. “Són els seus diners, no els del govern”, ha dit. Segons el PP, el seu pla fiscal permetria tornar fins a 10.000 milions d’euros als ciutadans per aquesta recaptació extraordinària.

Feijóo també ha defensat una rebaixa de la tributació per mòduls del règim simplificat a l’IVA i règim especial en els sectors especialment afectats com la ramaderia, transport, indústria i agricultura així com una rebaixa de l’IVA sobre el gas natural i l’energia elèctrica.

“Al govern actual li molesta que proposem rebaixes fiscals”, ha denunciat el líder del PP, que ha dit que farà arribar aquest pla a l’executiu espanyol.