Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

Feijóo ofereix el PP com a alternativa per aprovar els pressupostos del 2023

ACN Madrid – El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha ofert aquest dimarts el PP com a “alternativa” per a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2023. […]

Agències 05/07/2022

ACN Madrid – El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha ofert aquest dimarts el PP com a “alternativa” per a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2023. “Si el pressupost del 2022 ja no serveix, seria dramàtic per al nostre país que no aprovéssim els pressupostos del 2023”, ha dit, perquè calen un pressupostos “centrats en les famílies, els compromisos internacionals i l’enfortiment de l’economia” i no “en els socis populistes o en les demandes dels aliats independentistes”. “Davant això existeix una alternativa responsable, sense estridències, una alternativa d’Estat que el PP es veu obligat a oferir als espanyols”, ha dit, perquè “el moment requereix un sentit d’Estat, moderació, estabilitat i acords que el govern no té”.

En una reunió amb la direcció dels grups parlamentaris del PP al Congrés i al Senat Feijóo ha felicitat aquest dimarts el govern espanyol per l’organització de la cimera de l’OTAN, però ha advertit que un cop superada la cita els problemes dels ciutadans continuen.

“Biden ha marxat, però la inflació segueix aquí”, ha dit. Segons Feijóo “ens dirigim a una profundíssima crisi econòmica” mentre que el govern espanyol “mira cap a una altra banda”, “nega les evidències” i menysté la seva proposta de reduir impostos. “Els espanyols estan farts d’un govern dividit que no planta cara a la inflació”, ha dit, perquè “no hi ha sentit d’Estat al Consell de Ministres”.

En aquest marc, ha recordat que les rendes mitjanes pateixen especialment la crisi mentre el govern espanyol “té una recaptació històrica”, i ha insistit que cal reduir els impostos “als més dèbils” en comptes d’aplicar una “política tributària regressiva”. “Hem de tornar a les rendes mitjanes i baixes l’increment dels preus i, per tant, cal reduir l’IRPF”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha instat el govern espanyol a demanar a la Unió Europea la suspensió dels impostos especials a la gasolina i el dièsel, com ha fet els Estats Units, i a “retallar la despesa supèrflua” que ha identificat amb el “viatge de turisme” de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, a Nova York.

“Segona fase del ‘Manual de Resistència'”

Feijóo també ha acusat el president del govern espanyol d’haver “redoblat la guerra ideològica” i de fer “més sanchisme” que mai. L’últim exemple, ha dit, és el pacte amb Bildu per a l’aprovació de la Llei de la Memòria Democràtica. “Està aplicant la segona versió del ‘Manual de Resistència’ (en referència al llibre de Pedro Sánchez) amb una pretensió grossera d’apropiar-se de l’Estat i de les seves institucions”.

Al seu entendre, les divisions internes sobre l’increment de la despesa militar i els intents del govern espanyol per “controlar el Tribunal Constitucional” han posat al descobert un cop més que “no hi ha sentit d’Estat al Consell de Ministres”.