Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Feijóo es compromet a “impedir que l’independentisme avanci” i “superar la divisió territorial”: “Dono la meva paraula”

ACN Barcelona – El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha compromès a “impedir que l’independentisme avanci”, com assegura que ja ha aconseguit a Galícia. El líder popular ha llançat […]

Agències 05/02/2023

ACN Barcelona – El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha compromès a “impedir que l’independentisme avanci”, com assegura que ja ha aconseguit a Galícia. El líder popular ha llançat aquesta promesa durant l’acte de cloenda de la 26a Intermunicipal del partit, que s’ha celebrat a València. “Us dono la meva paraula”, ha garantit Feijóo, que també ha demanat “reunir el país per superar la separació territorial que promulguen els que no creuen en el país”. Feijóo s’ha compromès a “guanyar” i ha dit que si no ho aconsegueix no mereix “ser president del partit”. D’altra banda, també s’ha referit a la polèmica per la llei ‘només sí és sí’ i ha assenyalat el president espanyol, Pedro Sánchez, com “el primer i el màxim responsable” de la norma.

Feijóo, que ha estat l’encarregat de cloure les jornades municipalistes a la Ciutat de les Arts i les Ciències, s’ha mostrat convençut al llarg del seu discurs que després de les properes eleccions espanyoles l’Estat “tindrà un millor govern”. “Us asseguro que podem guanyar perquè mai he vist tan nerviosos els adversaris, a un i altre cantó estan fent coses bastant estranyes”, ha remarcat.

Durant la seva intervenció el president del PP s’ha compromès a fer que Espanya “sigui respectada i no humiliada” a l’exterior, així com a posar les institucions “al servei de la majoria i no del president” i a enfortir els serveis públics. “Us proposo que unim el país com hem unit el nostre partit; que reunim el país per superar la separació de la política de blocs, per superar la separació territorial, per superar la separació abismal entre la realitat i l’actual govern”, ha dit.

En clau catalana, també ha donat la seva paraula que seguirà “impedint l’avanç de l’independentisme”. “Us dono la paraula que la política interior del país vindrà condicionada per la majoria i no per una minoria que no compleix la llei”, ha assegurat.

El líder popular ha reivindicat la política “propera” i “municipalista” i ha animat tots els alcaldables a lluitar per aconseguir majories “absolutes i molt àmplies”. Segons ha remarcat, el PP és “el punt de trobada” que es troba “no als extrems, sinó als carrils centrals, que és on hi ha la majoria de ciutadans”.

<strong>Llei ‘només sí és sí'</strong>

En plena polèmica per la llei ‘només sí és sí’, i l’endemà que la secretària general del partit, Cuca Gamarra, acusés Sánchez de tractar el ministeri d’Igualtat “com una joguina” en mans de Podem, Feijóo ha acusat el president espanyol de ser el màxim responsable de la norma. El president del PP ha criticat que des del govern s’estigui “assenyalant una ministra” quan, segons assegura, “tot el govern sabia que la decisió era letal per a les dones víctimes d’abusos i assetjament”. “Ara resulta que tot el govern assenyala una ministra, quan el primer i màxim responsable del govern és el president, no una ministra de 22”, ha carregat.

Feijóo ha recordat que ja ha ofert els vots del PP per modificar la norma i s’ha queixat que no ha rebut resposta del govern espanyol. “Simplement els vots del PP i les nostres propostes no els interessen”, ha lamentat.