Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Feijóo critica la “fantasmada” de Sánchez amb habitatge i proposa que l’Estat avali el 15% de la compra per a joves

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha qualificat de “fantasmada” algunes de les mesures anunciades pel president espanyol, Pedro Sánchez, en habitatge, i les ha contraposat al seu objectiu de construir “el primer pacte d’Estat en habitatge a l’Estat”. Entre altres, Feijóo proposa que l’Estat avali amb els seus recursos el 15% de la compra del primer habitatge per part de joves, així com que avali també el cost de la fiança del lloguer per a rendes mitjanes i baixes. El pla del PP, presentat amb joves de Nuevas Generaciones des d’una terrassa de Madrid, també inclou mesures de reacció ràpida davant les desocupacions. Segons Feijóo, el 40% de les ocupacions de l’Estat es produeixen a Barcelona fruit de la política “d’ERC i el PSOE”.

També ha promès “una ajuda a l’emancipació de 1.000 euros per pagar les despeses per llogar o comprar un habitatge”, i l’aval per part de l’Estat de la fiança. També una ampliació del bo de lloguer jove i un increment de les cessions de sòl de les administracions per construir habitatges i vendre o llogar un 40% per sota del preu del mercat. A més, ha proposat “ajudes directes” a la compra d’habitatge i que els ajuntaments, les comunitats i l’Estat ofereixin sòl als promotors “per abaratir el cost del lloguer i el preu de la compra a preu taxat”.

Publicitat

Pel que fa a les ocupacions, ha promès que garantirà “el desallotjament de les ocupacions en 24 hores”. “Aprovarem uns delictes que endureixin les penes d’ocupacions il·legals i donarem recursos als tribunals i les forces de seguretat de l’Estat per reposar l’habitatge i dir a l’ocupa que és igual que la resta” de ciutadans, perquè “no es pot ocupar sense que tingui cap tipus de repercussió”.

Feijóo ha fet una lectura crítica de la situació de l’habitatge. Ha afirmat que després de cinc anys de govern de Pedro Sánchez “els lloguers han augmentat, l’oferta s’ha reduït, el poder adquisitiu ha caigut i la renda disponible dels ciutadans també ha baixat”. “Els lloguers no deixen d’augmentar i estem en màxims a 13 comunitats autònomes d’Espanya”, ha dit, mentre que el preu de les hipoteques “s’ha multiplicat per tres”.

A més, segons Feijóo, ha assegurat que el 40% de tots els habitatges que s’ocupen a Espanya diàriament són a l’àrea de Barcelona. “Aquestes són les dades de la política d’ERC, del PSOE, de Bildu, de les comunitats on governa el PSOE o partits independentistes”, ha dit.

El líder del PP ha atribuït les mesures “erràtiques, insuficients i ineficients” anunciades per Pedro Sánchez, al fet que estem a les portes d’unes eleccions. També ha posat en dubte que l’Estat sigui capaç d’assolir la “fantasmada” de Sánchez d’assolir un 20% d’habitatge social a l’Estat, quan actualment és el 2,5%.

En contraposició, Feijóo ha proposat “un pacte d’Estat” entre els ajuntaments, les comunitats autònomes i l’Estat, i també un increment de “l’oferta” d’habitatge que, al seu entendre, ha de fer baixar els preus.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió