Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Feijóo confirma que el PP votarà a favor de la reforma del PSOE de la llei del ‘només sí és sí’

ACN Madrid – El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha confirmat aquest dilluns que la seva formació votarà a favor de la presa en consideració de la reforma de […]

Agències 06/03/2023

ACN Madrid – El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha confirmat aquest dilluns que la seva formació votarà a favor de la presa en consideració de la reforma de la llei del ‘només sí és sí’, que arriba aquest dimarts al Congrés. En un acte a Càceres, Feijóo ha afirmat que la llei està “causant estralls” i ha suposat “més de 700 rebaixes de penes a delinqüents sexuals i l’excarceració de més de 70 persones condemnades amb sentència ferma”. “A nosaltres ens agrada ser útils a les polítiques feministes. Nosaltres no farem cap favor al president del govern, sinó que serem conseqüents amb les dones i les protegirem d’aquest govern i de la seva activitat legislativa”, ha dit.

Feijóo també ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’haver provat de vendre com una iniciativa pròpia la Llei de paritat que s’aprova aquest dimarts al Consell de Ministres. Segons el líder del PP, es tracta de la transposició d’una directiva europea que va proposar el PP. “Sembla que s’ho ha inventat, però només ho ha copiat”, ha dit.

El líder del PP ha afirmat que la seva formació comparteix l’esperit de la llei pel que fa als òrgans públics, tot i que ha deixat veure els seus dubtes sobre la imposició de la paritat als consells d’administració de les empreses. “Ens sembla que és un plantejament en el bon camí, però ens agradaria que el que ho proposa ho fes en els càrrecs que en depenen”.

En aquest marc, ha carregat contra el president del govern espanyol per no aplicar al seu gabinet de Moncloa la paritat que demana a les administracions i empreses. Segons Feijóo, dels nou alts càrrecs de l’equip de Sánchez “vuit són homes, i només hi ha una dona”. “Hauria de ser una mica coherent, i no imposar als altres la paritat, sinó imposar-se’l a ell mateix”, perquè el seu és un “organigrama masclista”.

Fotografies amb Marcial Dorado

Feijóo també ha respost les manifestacions d’aquest dilluns de la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, que li ha demanat que expliqui la seva fotografia amb el narco Marcia Dorado i que doni explicacions també sobre l’increment del seu patrimoni mentre va ser president de la Xunta de Galícia.

“El nivell de desesperació del govern d’Espanya porta a la ministra portaveu a aquest tipus de comentaris i afirmacions. Jo no entraré en aquest tipus de provocacions, i per respecte als espanyols lamento tenir un president que dona instruccions a una d’aquestes ministres on existeix aquest nivell de desesperació. Si el que pretenen és canviar de conversa, que no comprin amb mi”, ha dit.