Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

FEDAIA titlla de “repressives” i “inacceptables” les polítiques migratòries a la frontera sud de l’estat espanyol

ACN Barcelona – La Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència (FEDAIA) ha alertat aquest dimarts del caire “repressiu” i “inacceptable” de les polítiques migratòries a la frontera sud […]

Agències 28/06/2022

ACN Barcelona – La Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència (FEDAIA) ha alertat aquest dimarts del caire “repressiu” i “inacceptable” de les polítiques migratòries a la frontera sud de l’estat espanyol. Sosté que una part important de les persones que intenten travessar les fronteres a través de les ciutats autònomes són menors d’edat i que “el tracte violent” contra elles és “una vulneració flagrant” de la convenció dels drets de la infància de les Nacions Unides. Per tot això, demana a les autoritats espanyoles i els grups parlamentaris al Congrés que es posicionin “a favor dels drets humans”, i que es replantegi una política “que només comporta violència, terror i injustícia”.

La federació també assenyala que aquesta “brutalitat” respon a un intent de “criminalització de persones en situació de vulnerabilitat” que fugen de la fam, la pobresa i dels conflictes bèl·lics amb un discurs que “legitima la violència i atempta contra la vida”. 

De la mateixa manera, manifesta la seva preocupació per la intenció de militaritzar el control fronterer a partir de la cimera de l’OTAN “que comença avui a Madrid i que vol situar les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla com a elements de seguretat de la integritat territorial”.