Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Fecavem, UPM i Foment exigeixen posposar l’entrada en vigor de l’impost de CO2 per la “gravetat social i econòmica”

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Automoció (Fecavem), la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) i Foment del Treball Nacional han demanat posposar l’entrada en vigor del nou impost d’emissions de CO2. En una […]

Avatar
Agències 27/01/2021

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Automoció (Fecavem), la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) i Foment del Treball Nacional han demanat posposar l’entrada en vigor del nou impost d’emissions de CO2. En una carta conjunta, les tres entitats han demanat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, deixar sense efectes la taxa que grava els titulars de vehicles de tracció mecànica fins a finalitzar la pandèmia, com a mínim el 2023. Les associacions han assegurat que “no és el moment” d’incrementar la pressió fiscal i han advertit de la “gravetat social i econòmica”. Així mateix, han recordat que el nou exercici no fa preveure bons escenaris i han assegurat que aquest impost no aporta una “contribució significativa” a la Generalitat.

El sector ha manifestat el seu compromís per frenar el canvi climàtic i ha demanat impulsar polítiques verdes que accelerin la transformació del sector cap a les baixes emissions. Tot i això, ha demanat mirar de recuperar l’economia del país sense “menystenir” l’automoció, amb un PIB estimat de l’entorn del 10%. Així mateix, les entitats també han denunciat la manca d’un cens per saber el cost al qual s’haurà de fer front en cas que es mantingui l’impost. “El desconcert i les explicacions algorítmiques que ho permetin entendre són inexistents”, han denunciat.