Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Fecavem i el Gremi del Motor celebren que el Congrés reverteixi l’increment de l’impost de matriculació

ACN Barcelona.-La patronal catalana de distribució d’automoció celebra la reversió de l’increment de l’impost de matriculació al Congrés dels Diputats aquest dimarts a través d’una esmena del PDeCAT que modifica […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Barcelona.-La patronal catalana de distribució d’automoció celebra la reversió de l’increment de l’impost de matriculació al Congrés dels Diputats aquest dimarts a través d’una esmena del PDeCAT que modifica la regulació del tribut i deixa sense efecte l’impacte fiscal de la nova normativa europea d’emissions. En un comunicat, Fecavem i el Gremi del Motor han assenyalat que aquesta iniciativa “afavoreix els consumidors, qui havien de pagar-lo finalment”, i el mercat de l’automoció “per reactivar la demanda de compra”. A més, han demanat rapidesa a l’hora de completar el tràmit legal fins a l’aprovació definitiva per “no frenar el mercat”.

Les organitzacions empresarials recorden que les xifres de vendes de vehicles han sigut “fatídiques” a l’abril, amb un 40% menys d’operacions que abans de la pandèmia.El president de Fecavem, el Gremi del Motor i la UPM, Jaume Roura, ha mostrat la satisfacció del sector que es felicita “que els polítics ens escoltin”. “És una proposta que beneficiarà el nostre sector, però també l’economia del país”, ha dit en un comunicat.L’esmena ha estat acceptada amb els vots favorables del PDeCAT, Esquerra, PP, Vox, Ciutadans i el Partit Regionalista de Cantàbria. El PSOE i Unidas-Podemos han votat en contra i el PNB s’ha abstingut.D’aquesta manera, l’impost sobre matriculació de vehicles es mantindrà com era vigent a finals del 2020 i no incrementarà, com han fet altres països fabricants.Les patronals creuen que “l’escull que queda” pel mercat de l’automoció un cop revertit aquest impost “continua sent” l’impost de CO₂, impulsat pel Govern.