Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Fecasarm lamenta que les activitats de bar musical, sala de ball i sala de festes quedin fora del pla de represa

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) lamenta que no s’hagi inclòs les activitats de bar musical, discoteca, sala de ball i sala de festes al […]

Avatar
Agències 22/11/2020

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) lamenta que no s’hagi inclòs les activitats de bar musical, discoteca, sala de ball i sala de festes al ple de represa. La federació, que celebra la rectificació del Govern que permetrà obrir restaurants musicals, cafès teatre, cafès concert o sales de concert, considera que la reobertura s’hauria d’ampliar i que altres sales amb activitats recreatives musicals puguin obrir, inicialment amb taules i cadires. També reclamen eliminar el tancament perimetral de cap de setmana, ampliar l’horari fins a les 23 hores i, de manera progressiva, ampliar-lo fins a la 1. D’altra banda, aposten per un horari especial per a la nit de Cap d’Any.

Fecasarm no renuncia a poder flexibilitzar les mesures restrictives i reobrir les activitats “en un format més propi de l’activitat real corresponent a la seva llicència”, com ara fent tests ràpids per garantir un entorn segur als assistents.L’organització insta la Generalitat a modificar els horaris de tancament, tant per a restauració com per a activitats musicals, i pactar “uns horaris més adequats amb una retallade del toc de queda nocturn”. Volen poder obrir fins a la una de la matinada, especialment els caps de setmana, i deixar sense efecte urgentment el tancament perimetral. Especialment, assenyalen, a partir del 4 de desembre. D’aquesta manera “es podria salvar mínimament la campanya de Nadal i alguns locals fins i tot podrien celebrar el Cap d’Any”, dia pel qual demanen una obertura fins, com a mínim, les dues de la matinada. La federació tampoc veu amb bons ulls la limitació d’aforaments, que titllen d’arbitrària. Fecasarm reclama més ajuts al sector de l’oci nocturnFecasarm ha reclamat ajuts al sector de l’oci nocturn de manera urgent, perquè “són els locals que més temps de tancament arrosseguen”. Creuen que les ajudes previstes fins ara no seran “ni molt menys suficients” perquè calculen que no cobriran ni un 1% de les pèrdues.

Relacionats