Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Fecasarm confia en una nova resolució del TSJC el divendres que permeti reobrir els locals d’oci nocturn

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) confia en una resolució favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en els pròxims dies que els […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) confia en una resolució favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en els pròxims dies que els permeti reobrir els locals d’oci nocturn. Aquest dimecres, els magistrats han denegat les mesures cautelars per via urgent contra el tancament de bars musicals i discoteques i han permès al Departament de Salut presentar al·legacions fins a les deu del matí d’aquest divendres. “Tenim esperances”, ha assegurat el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, en declaracions a l’ACN. El directiu ha alertat del risc de tancament del 70% de les empreses i ha afirmat que és “l’última oportunitat” pel sector.

Fecasarm considera que el Departament de Salut ha violat la llei de salut pública de Catalunya, que obliga, en cas de restriccions de drets, a afectar el menor àmbit geogràfic i el menor nombre de persones possible. Així mateix, ha recriminat que no s’hagi aprovat un pla sectorial de l’oci nocturn. “A veure com justifica el departament de Salut que no s’hagi aprovat un pla sectorial per part del Procicat i, malgrat això, no permeti obrir al sector perquè no compleix unes directrius que no existeixen”, ha manifestat Boadas.La patronal calcula la pèrdua de 40.000 llocs de treball en el sector fins a finals d’any si no es donen ajudes directes a les empreses o es permet la reobertura dels locals. El secretari general de la patronal ha xifrat en 3.000 les companyies afectades per la crisi i ha assegurat que un 70% d’aquestes no podran arribar a finals d’any si es manté la situació actual. Boadas ha reconegut que les empreses estan “sota mínims”, ja que no estan facturant i, al mateix temps, han de fer front a depeses fixes molt elevades. Per exemple, el lloguer d’un local d’oci nocturn oscil·la entre els 5.000 euros i els 40.000 euros mensuals. “És l’última oportunitat que tenen per poder treballar. Els caps de setmana que venen seran claus i, si no facturen fins al 15 de desembre, el sector està mort”, ha lamentat.Davant aquesta situació, Boadas ha reclamat una injecció de liquiditat econòmica i ha xifrat la quantitat necessària entre 1.500 milions i 2.000 milions d’euros. “Fins a 2022 treballarem amb condicions restringides i això farà que es necessiti més liquiditat per arribar, no només a finals d’aquest any, sinó també de l’any vinent”, ha manifestat.