Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Farmacèutics i òptics s’uneixen per oferir educació sanitària sobre com protegir els ulls i la pell del sol

ACN Barcelona.-Farmacèutics i òptics optometristes impulsen una campanya conjunta per explicar als usuaris com protegir-se del sol de forma adequada. A partir d’aquest dimarts i fins a finals d’agost, farmàcies […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN Barcelona.-Farmacèutics i òptics optometristes impulsen una campanya conjunta per explicar als usuaris com protegir-se del sol de forma adequada. A partir d’aquest dimarts i fins a finals d’agost, farmàcies de Barcelona i Girona i òptiques d’arreu de Catalunya adherides a la campanya –més de 600 en total- oferiran pautes per adquirir bons hàbits de protecció solar, amb especial èmfasi en la prevenció i a evitar l’exposició en la infància. El doctor Josep Malvehy, coordinador del grup de melanoma del Clínic de Barcelona, ha aprofitat la campanya per promoure la detecció precoç del càncer. L’impacte de la covid en els darrers mesos ha provocat retards en els diagnòstics, que ara estan recuperant, i per tant que a la consulta vegin tumors més avançats.

La campanya ‘La pell, mira-te-la amb bons ulls’, presentada aquest dimarts, ha estat impulsada pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB); el Col·legi de Farmacèutics de Girona (COFGi); el Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) i l’Hospital Clínic de Barcelona. És la primera vegada que els col·legis d’aquestes dues professions promouen una campanya conjunta i en la presentació, aquest dimarts, han volgut reivindicar la seva accessibilitat a la ciutadania. Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, ha destacat que volen exposar als usuaris com escollir el protector solar i les ulleres de sol més adequades a les necessitats, com el tipus de pell o l’activitat que es du a terme. Interpretar correctament la informació que apareix a l’envàs; aplicar la quantitat suficient a totes les zones exposades i de forma continuada i no menystenir el risc d’activitats a l’aire lliure, com per exemple anar al parc amb els infants, són algunes de les indicacions que donaran. El president del COOOC, Alfons Bielsa, ha afirmat que els ulls són els “grans oblidats” i ha incidit en la protecció dels infants. Els seus ulls, ha assenyalat, són sis vegades més sensibles que els dels adults a la radiació ultraviolada. Per la seva banda, el doctor Malvehy s’ha mostrat preocupat per l’impacte que ha suposat la covid-19 en el diagnòstic d’altres malalties: “Esteme veient pacients amb tumors avançats que s’haurien hagut de diagnosticar abans”. El dermatòleg ha subratllat la importància de reactivar la detecció precoç després que la pandèmia hagi assotat el sistema sanitari amb molta virulència. Els professionals sanitaris fa mesos que treballen per recuperar els retards en els diagnòstics d’altres malalties més enllà de la covid-19. Quan es detecta una lesió sospitosa a la pell, s’ha de consultar el metge.