Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Fan una crida a elaborar bates amb bosses de sac de plàstic per a l’hospital del Vendrell

ACN El Vendrell.-Després d’haver elaborat centenars de mascaretes de forma casolana, l’associació de cosidores del Baix Penedès i un grup de treballadors de l’hospital del Vendrell han engegat una campanya […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN El Vendrell.-Després d’haver elaborat centenars de mascaretes de forma casolana, l’associació de cosidores del Baix Penedès i un grup de treballadors de l’hospital del Vendrell han engegat una campanya per fabricar bates impermeables d’un sol ús per al centre hospitalari. Els impulsors han difós un vídeo tutorial on detallen els passos a seguir per convertir dues bosses grans de brossa -de 85 per 105 centímetres- en una bata apta per a l’ús sanitari. Els ajuntaments del Vendrell, Santa Oliva, Castellet i la Gornal, la Bisbal del Penedès, Llorenç del Penedès, l’Arboç i Albinyana ja s’han prestat a col·laborar i s’encarreguen de recollir el material als voluntaris. Totes les bates elaborades s’esterilitzaran abans de ser utilitzades.

Segons explica una de les professionals sanitàries implicades, la iniciativa l’han engegat perquè, arran de la crisi de la covid-19, estan fent un elevat consum de bates. “Ens la posem davant el risc d’esquitxades quan fem alguna prova. Per exemple, quan fem alguna prova la gent tus i ens pot caure a la nostra roba; també manipulem residus biològics com femta i orina”, detalla en un vídeo difós a les xarxes. “Són importants per no contaminar-nos nosaltres ni contaminar a altres pacients”, apunta. Els impulsors animen tothom a participar en aquest nou repte: “qui sàpiga cosir, qui sàpiga fer manualitats i qui tingui bosses de sac per donar”, assenyalen.