Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Fan un cribratge a les Borges Blanques arran del brot de covid-19 detectat a la residència

ACN Les Borges Blanques.-Salut ha fet aquest dijous un cribratge massiu a les Borges Blanques arran del brot de covid-19 registrat aquesta setmana a la residència L’Onada Les Garrigues. S’han […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Les Borges Blanques.-Salut ha fet aquest dijous un cribratge massiu a les Borges Blanques arran del brot de covid-19 registrat aquesta setmana a la residència L’Onada Les Garrigues. S’han muntat carpes davant del centre, a la plaça Europa, que han estat operatives de 9h a 12h. No ha transcendit el número de PCR que s’han fet ni a qui, tot i que algunes fonts consultades per l’ACN apunten que els testos s’han fet a familiars de residents i treballadors ja que les proves no s’han anunciat públicament. El brot detectat a la residència Ondara afecta 34 dels 59 residents i 14 dels 25 treballadors. Una vintena dels ancians que tenen el virus són asimptomàtics i només tres o quatre requereixen ingrés hospitalari.

Els residents afectats han estat aïllats en diferents zones de la residència i els cuidadors que estan de baixa han estat substituïts per altres professionals. El brot s’ha detectat gràcies a un cribratge massiu que s’ha fet al centre perquè hi havia 9 casos positius. El risc de rebrot a les Garrigues ha pujat considerablement els darrers dies i ara es troba en els 392 punts.