Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Fan la prova de covid-19 als usuaris de dues residències d’Amposta i Móra d’Ebre

ACN Amposta.-Entre diumenge i dilluns la unitat de recollida de mostres de la gerència territorial de l’ICS, en coordinació amb els equips d’Atenció Primària de la regió sanitària Terres de […]

Avatar
Agències 13/04/2020

ACN Amposta.-Entre diumenge i dilluns la unitat de recollida de mostres de la gerència territorial de l’ICS, en coordinació amb els equips d’Atenció Primària de la regió sanitària Terres de l’Ebre, han pres mostres als usuaris asimptomàtics de dues residències que tenien algun cas de covid-19 confirmat. Es tracta de les monges de les Carmelites d’Amposta, a les quals s’ha fet la prova de PCR -juntament amb dues treballadores-, i dels residents de la residència Natzaret de Móra d’Ebre. En ambdós casos s’espera que els resultats de les proves es puguin conèixer dimarts, segons el Departament de Salut. A la resta de residències es faran les proves en cas que hi hagi algun cas positiu, i a partir de dimarts es valorarà i prioritzarà en quines s’aplica.

A més, els equips de primària faran proves ràpides a treballadors de residències que es troben amb simptomatologia a casa, així com en aquells residents amb símptomes que es consideri oportú. La regió sanitària disposa de 343 tests ràpids serològics, els quals detecten anticossos. Segons Salut, cal que la persona presenti símptomes de diversos dies d’evolució per ser fiables.