Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Famílies porten 5340 signatures a Educació contra l’obligatorietat de la mascareta a les escoles

ACN Barcelona.-L’associació Tercer Grup, creada fa tres setmanes i formada per 4000 persones, ha anunciat la presentació d’un recurs de reposició i ha portat 5340 signatures al Departament d’Educació per […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Barcelona.-L’associació Tercer Grup, creada fa tres setmanes i formada per 4000 persones, ha anunciat la presentació d’un recurs de reposició i ha portat 5340 signatures al Departament d’Educació per reclamar que l’ús de la mascareta als centres educatius deixi de ser obligatori. “Intentem no entrar en temes de salut física, sinó que reclamem veure la salut des d’una perspectiva holística, ens centrem en els efectes emocionals i psicosocials negatius que pot causar l’ús perllongat i continu de la mascareta”, ha explicat la presidenta de l’entitat, Raquel Guimerà. Les desenes de persones que s’han concentrat a les portes de la conselleria no portaven mascareta al principi, però no han tingut problema en posar-se-la quan un agent els ho ha requerit.

Guimerà ha recordat que abans de l’inici de curs el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va dir que l’obligatorietat de la mascareta seria durant les primeres dues setmanes de curs, i ha assenyalat que aquest termini ja ha acabat. Sobre l’efectivitat o no del seu ús per prevenir els contagis de la covid-19 l’entitat no es posiciona.”Que no puguis veure la cara d’una persona evidentment dificulta la relació amb aquella persona, quan és un infant el que porta la mascareta aquells efectes encara són majors. Dificulta per exemple interpretar les emocions de l’altre, poder-les reproduir un mateix, genera dificultats en la relació, en la comunicació, múltiples…”, ha exposat. A partir d’ara l’entitat es planteja “continuar assessorant la gent que té dubtes legals” sobre com actuar si estan en desacord amb les mesures aprovades per lluitar contra la covid-19. “Donarem suport a les famílies que se senten soles en aquesta visió i els direm que els podem ajudar en la tasca de suport legal i emocional”, ha explicat Guimerà.