Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Famílies per a la Revolta Educativa porten a la fiscalia la gestió de la covid als centres escolars

ACN Barcelona.-L’associació de Famílies per a la Revolta Educativa ha presentat una denúncia davant la fiscalia per la gestió de la covid als centres escolars. L’organització vol que s’investiguin les […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-L’associació de Famílies per a la Revolta Educativa ha presentat una denúncia davant la fiscalia per la gestió de la covid als centres escolars. L’organització vol que s’investiguin les actuacions dels màxims responsables dels departaments de Salut i Educació –consellers i secretaris generals- i de l’Agència de Salut Pública pels delictes d’omissió del deure de socors, deixadesa de funcions, prevaricació i lesions imprudents. La presidenta de FRE, Sesa Cameán, ha explicat a l’ACN que es tracta d’una denúncia “genèrica” contra totes les “incoherències” i “imprudències” als centres. “No es pot permetre perquè al final lamentarem vides humanes”, ha dit. La FRE ha apostat per aturar les classes presencials i “replantejar” la seva obertura.

Cameán ha assegurat que aquesta és la primera denúncia que interposen però que, si fa falta no s’aturaran. “No podem continuar deixant que els que pateixin siguin adolescents, famílies i personal que treballa als centres”, ha manifestat. La FRE argumenta que les escoles van obrir amb mesures de seguretat “insuficients” i després d’un mes ha augmentat la incidència als centres sense que al seu parer s’hagin adoptat les mesures oportunes per revertir-ho. Ha apuntat que hi ha centres amb fins 19 grups confinats i que l’afectació entre el personal està en un moment “crític”, així com la transmissió intraescolar i intrafamiliar. L’organització va demanar fa unes setmanes que es tanquessin tots els centres que tinguessin tres o més grups confinats i van alertar que si no es feia presentarien una denúncia. Finalment, han presentat la denúncia aquest dijous perquè no s’ha atès aquesta demanda i han considerat una “temeritat miserable” no acceptar la situació. En aquest sentit, la FRE defensa que la “negligència” d’obrir els centres sense les mesures adients “té caràcter penal”.D’altra banda, critica la rebaixa dels dies de quarantena, la consideració que es fa dels contactes estrets, una “imprevisió total” en conciliació familiar, una “descoordinació absoluta i contradiccions constants” pel que fa als protocols i una “desatenció” de la comunitat educativa, més preocupant pel que fa als centres d’educació especial.En cas que es consideri que els màxims dirigents són responsables d’aquesta situació, la FRE demana que se’ls inhabilit cautelarment i se’ls processi pels delictes d’omissió de deure de socors, deixadesa de funcions, prevaricació i lesions imprudents.