Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Famílies d’Arenys de Munt reclamen a Salut recuperar el servei de pediatria al consultori del municipi

ACN Arenys de Munt.-Famílies d’Arenys de Munt reclamen al departament de Salut que restitueixi el servei de pediatria al consultori de la localitat. Denuncien que el canvi en el servei, […]

Avatar
Agències 08/01/2021

ACN Arenys de Munt.-Famílies d’Arenys de Munt reclamen al departament de Salut que restitueixi el servei de pediatria al consultori de la localitat. Denuncien que el canvi en el servei, traslladat al centre d’atenció primària d’Arenys de Mar, és una “retallada encoberta” i que la per arribar-hi cal utilitzar un transport públic amb “mala combinació” i freqüència o el vehicle particular. La modificació del servei es va fer a l’inici de la pandèmia amb un argument de centralització per millorar l’atenció, fet que no comparteixen els afectats, que consideren que és un perjudici per al municipi. El col·lectiu ha recollit unes 1.200 signatures per traslladar la petició de reobertura a la Generalitat, i aquest diumenge tenen previst fer un acte de protesta.

Les famílies afectades destaquen que la localitat té més de 8.000 habitants i uns 1.500 infants en edat d’atenció pediàtrica, fet pel qual no entenen la decisió de retirar l’atenció al consultori local. “A l’inici de la pandèmia van restringir els horaris i els serveis, i entre aquests canvis van tancar la pediatria per dur-la a Arenys de Mar”, destaca Marc Pruñunosa, portaveu del col·lectiu.Asseguren que l’argument que els van donar era que amb la centralització del servei s’atendria millor la població. No obstant, denuncien que amb el trasllat ara els obliguen a desplaçar-se uns quilòmetres fins el municipi veí, que si bé no és lluny, implica haver d’agafar el transport públic, que té una “mala combinació”, o el cotxe.A més, apunten que el servei pediàtric no s’ha reforçat, perquè que se segueix disposant de la metge pediatra i les dues infermeres que ja hi havia a Arenys de Munt, ara a Arenys de Mar. En aquest sentit, Pruñunosa destaca que diverses famílies van adreçar una carta a Salut reivindicant la recuperació del servei, però que se’ls ha respost amb “un model únic de carta” en què se’ls comunica que es manté la situació actual per oferir una “alta qualitat assistencial”.Per aquest motiu, diumenge han convocat un acte a la plaça de l’Església d’Arenys de Munt al punt del migdia per denunciar la situació i lliurar a l’Ajuntament les 1.200 signatures que han recollit per reclamar a la Generalitat la restitució de l’atenció pediàtrica al consultori del municipi.