Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

FACUA denuncia que un error informàtic fa que Endesa porti nou mesos sense emetre ni cobrar factures a milers de llars

ACN Barcelona.-L’associació de consumidors FACUA ha assegurat aquest dijous que un error informàtic provoca que Endesa porti nou mesos sense emetre ni cobrar centenars de milers de factures de clients […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-L’associació de consumidors FACUA ha assegurat aquest dijous que un error informàtic provoca que Endesa porti nou mesos sense emetre ni cobrar centenars de milers de factures de clients arreu d’Espanya. Endesa va admetre oficialment la incidència el mes de març, i aleshores la companyia va afirmar que ja estava resolta i que s’estava posant en contacte amb els usuaris afectats, però FACUA remarca que encara hi ha problemes. L’associació de consumidors recorda als clients que poden rebutjar que se’ls cobrin totes les factures pendents de cop, i exigir els cobraments prorratejats durant els mateixos mesos que els afectés la incidència. De fet, Endesa ofereix l’opció en els correus que envia als afectats.

En un comunicat, FACUA considera “lamentable que Endesa hagi ocultat que les irregularitats continuen produint-se” i ha reclamat més informació a l’empresa energètica. Segons informa l’associació de consumidors, l’elèctrica li ha confirmat que la incidència el febrer afectava només un 0,4% dels seus clients, uns 40.000, però apunta que “un mes després l’empresa va reconèixer a diversos mitjans de comunicació que els afectats eren prop de 150.000”.