Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Facua adverteix que la factura elèctrica de l’usuari mitjà serà de 88,76 euros al juny, la més cara de la història

ACN Madrid.-Facua ha advertit aquest divendres que la factura elèctrica corresponent al mes de juny serà la més cara de la història, coincidint amb l’entrada en vigor del nou sistema […]

Agències 25/06/2021

ACN Madrid.-Facua ha advertit aquest divendres que la factura elèctrica corresponent al mes de juny serà la més cara de la història, coincidint amb l’entrada en vigor del nou sistema de tarifes. Segons els càlculs de l’associació de consumidors, la factura mensual de l’usuari mitjà serà de 88,76 euros, un 46,5% més en comparació al mateix mes de l’exercici anterior. En cas que la rebaixa de l’IVA de la llum –del 21% al 10%- anunciada pel govern espanyol repercutís als usuaris “de forma immediata”, la factura se situaria en 80,7 euros mensuals, un 33,2% més en termes interanuals. Per altra banda, Facua exigeix a l’executiu que la rebaixa de l’IVA a la llum sigui permanent per als consumidors domèstics i no només fins al desembre, tal com es va anunciar.

En el mateix escrit, l’associació de consumidors reclama al govern espanyol que impulsi reformes en la subhasta elèctrica, ja que considera que són “l’autèntica clau per abaratir” la factura dels consumidors. Alhora, demana una reforma de l’IRPF, l’impost sobre patrimoni i l’impost de societats per tal que les rendes més altes assumeixin el pagament de les quantitats que es deixarien de recaptar a través de la factura elèctrica.