Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Faci acusa el COE de “deslleialtat greu” per obrir la porta a negociar al marge del govern aragonès

ACN Barcelona – El conseller d’Educació, Cultura i Esports del govern de l’Aragó, Felipe Faci, ha acusat de “deslleialtat greu” el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, per […]

Agències 25/05/2022

ACN Barcelona – El conseller d’Educació, Cultura i Esports del govern de l’Aragó, Felipe Faci, ha acusat de “deslleialtat greu” el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, per haver obert la porta a negociar al marge del govern autonòmic amb entitats i operadors que, segons la versió del dirigent olímpic, estarien disposats a formar part dels Jocs d’hivern 2030 encara que no tinguin el suport de l’executiu de Javier Lambán. Blanco ho ha dit aquesta tarda en una roda de premsa en què ha ofert la versió del COE a l’entorn de la polèmica per la candidatura que enfronta l’Aragó tant amb Catalunya com amb aquest organisme.

Faci ha denunciat les “falsedats” de Blanco i ha apel·lat una altra vegada al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per reconduir la situació de la candidatura davant “d’un problema d’Estat”. El conseller aragonès ha assegurat que l’Aragó vol uns Jocs, però ha tornat a advertir que l’executiu no permetrà que “es menyspreï” el Pirineu aragonès.

“Sorprèn que ara el president del COE parli de reprendre les converses quan ha estat ell el que ha decidit unilateralment trencar les negociacions. Hem perdut la confiança en el comitè”, ha subratllat Faci, que no ha descartat “altres accions polítiques per defensar els interessos de l’Aragó”.

El conseller també ha desmentit Blanco tot assegurant que al territori aragonès hi ha “unitat” a l’entorn d’aquesta candidatura “davant Catalunya, on ja s’ha evidenciat el rebuig i on encara hi ha pendents consultes populars al territori”.