Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

FAADA retreu al Govern i a Caldes de Montbui que no intervinguin una elefanta que viu en un recinte inadequat

ACN Barcelona.-FAADA ha recriminat aquest dimecres al Govern i a l’Ajuntament de Caldes de Montbui que no intervinguin l’elefanta Dumba, que viu en un recinte del municipi quan no està […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-FAADA ha recriminat aquest dimecres al Govern i a l’Ajuntament de Caldes de Montbui que no intervinguin l’elefanta Dumba, que viu en un recinte del municipi quan no està de gira. Segons l’entitat, l’administració té un informe d’experts internacionals que confirma l’urgent necessitat de comissar l’animal, ja que el lloc on viu no compleix la normativa, ni les mesures de seguretat i urbanístiques previstes a la llei. A més, FAADA remarca que els propietaris porten anys sense donar-li una bona alimentació, vida social i llibertat de moviment, el que ha afectat greument el seu benestar. L’entitat ha interposat una denúncia administrativa i espera poder-se personar judicialment si la fiscalia porta el cas als tribunals.

En un comunicat, FAADA ha indicat que aquesta història ja fa temps que dura, però ara hi ha un informe d’experts que evidencia que cal reubicar l’animal en un centre amb cuidadors especialitzats. L’entitat critica que l’administració no intervingués l’elefanta mentre es redactava l’informe, el que va provocar que els propietaris se l’emportessin fora de Catalunya per actuar en diversos circs. Amb el confinament va tornar, i FAADA no entén per què no s’ha actuat des de llavors. A més, remarca que les administracions són conscients que els propietaris s’emportaran l’elefanta en qualsevol moment per actuar o la vendran. “L’Ajuntament i la Generalitat han de complir la llei o donar explicacions sobre el que els està impedint actuar davant d’un cas tan greu”, ha indicat FAADA.