Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Expresidents del Govern reivindiquen l’europeisme tot i les seves “debilitats” però exigeixen “exemplaritat democràtica”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El cicle de taules rodones ‘Escolta, Europa’ ha reunit aquest dilluns cinc expresidents de la Generalitat. L’acte de cloenda del cicle, celebrat al Paranimf de la UB, ha comptat amb les intervencions de Jordi Pujol, José Montilla (amb un vídeo), Artur Mas, Carles Puigdemont (des de Bèlgica) i Quim Torra. Els expresidents han reivindicat el seu europeisme, tot i les “debilitats” del projecte europeu, en paraules de Mas. Han exigit, però, “exemplaritat democràtica”, tal com ha insistit Puigdemont, en connexió des de l’exili. La cloenda ha anat a càrrec de la consellera d’Exteriors, Victòria Alsina, que ha criticat les “absurdes pressions” de l’Estat per “impedir” que Catalunya es relacioni amb les institucions europees.

Alsina ha avançat que l’executiu aprovarà, “properament”, un acord de Govern amb “tres grans demandes” per a Europa: el reconeixement del català com a llengua oficial de la UE; l’existència d’un mecanisme d’ampliació interna de la Unió; i la necessitat que la Unió Europea protegeixi els valors democràtics i l’estat de dret davant de possibles vulneracions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió