Dijous, 15 d'abril de 2021 - Edició 994
La República

Evgeny Kissin torna al cicle BCN Clàssics amb un concert amb obres de Chopin, Berg, Gershwin i Khrénnikov

ACN Barcelona.-El pianista rus Evgeny Kissin torna a Barcelona després del recital que va oferir el 13 de febrer de 2020 a l’Auditori, en el que seria l’últim gran concert […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-El pianista rus Evgeny Kissin torna a Barcelona després del recital que va oferir el 13 de febrer de 2020 a l’Auditori, en el que seria l’últim gran concert del cicle BCN Clàssics abans de la pandèmia. Kissin ha actuat aquest dimecres al Palau de la Música Catalana amb un programa format per peces d’alguns dels compositors que més l’han marcat com F. Chopin (Nocturn núm. 1; Impromptu núm. 1, 2 i 3; Polonesa núm. 6), A. Berg (Sonata per a piano), G. Gershwin (Tres preludis) i l’estrena a Barcelona de l’obra ‘Cinc peces per a piano’, de T. Khrénnikov.

Aquest no serà l’únic recital de Kissin a la ciutat aquesta temporada, ja que el proper 3 de maig compartirà l’escenari del Palau de la Música amb el violinista Joshua Bell i el violoncel·lista Steven Isserlis, que s’uniran per presentar un repertori basat en obres de compositors jueus tals com Bloch, Rosowsky i Xostakóvitx, de qui interpretaran l’emotiu Trio per a piano núm. 2, inspirat en el descobriment dels horrors als camps de concentració nazis.Entre els premis que Kissin ha rebut s’hi troben el Cristall d’Osaka (1986), el Músic de l’Any de l’Acadèmia de Música Chigiana de Siena (1991), l’Instrumentista de l’Any de Musical America (1995), el Premi Triumph de Rússia (1997), el Premi Shostakovich de Rússia i els reconeixements com a doctor honoris causa per la Manhattan School of Music, membre honorífic de la Royal Academy of Music i doctor honoris causa per la Universitat de Hong Kong.Recentment el pianista ha enregistrat les Sonates de Beethoven, editades per Deutsche Grammophon. I amb els enregistraments anteriors ha obtingut premis com l’Edison Klassiek, el Diapason d’Or, el Grand Prix de la Nouvelle Academie du Disque, el Grammy a Millor Solista Instrumental 2006 i el Solista de l’Any 2002 de Tiro Klassik. També va guanyar un altre Grammy com a Millor Solista Instrumental (2010) amb els Concerts núm. 2 i 3 de Prokofiev amb la Philharmonia i Ashkenazy (EMI Classics).