Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Eurecat desenvolupa noves cel·les fotovoltaiques orgàniques per combinar sòl per a conreus i per produir energia

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat nous mòduls fotovoltaics orgànics, flexibles i semitransparent mitjançant electrònica impresa que permeten combinar sòl per a conreus i per a la producció d’energia. Les plaques incorporen materials seleccionats per assegurar una absorció de llum complementària amb el creixement de les plantes. Els nous mòduls orgànics fotovoltaics s’elaboraran amb tècniques d’impressió de materials funcionals i estructuració làser, per dotar-los de flexibilitat i del grau de transparència necessari. L’ús d’aquestes noves plaques fotovoltaiques busca reduir l’evaporació d’aigua del sòl, mantenint un grau d’humitat més elevat, i controlar les condicions lumíniques, millorant així l’eficiència del cultiu.

L’investigador de la Unitat Impressió Funcional i Dispositius Integrats d’Eurecat, Ignasi Brugués, ha explicat que el projecte s’investigarà l’ús de semiconductors amb espectres d’absorció de llum per deixar passar la radiació que necessiten les plantes i aprofitar altres regional de l’espectre solar per crear energia.

Publicitat

“A més de recobrir les plantacions de manera homogènia, volem investigar beneficis addicionals que creiem que aquesta tecnologia pot aportar, com ara filtrar radiacions perjudicials per a les plantes o contribuir a reduir l’evaporació d’aigua del sòl, mantenint unes condicions més suaus i aptes per als conreus”, explica la investigadora de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats d’Eurecat Laura López.

Eurecat coordina el projecte SYNATRA a través de la Unitat d’Impressió Funcional i Sistemes Integrats, encarregada de la fabricació i integració dels mòduls fotovoltaics flexibles per a la prova de camp que es realitzarà amb plantacions de pomeres a les zones de Girona i Lleida.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió