Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

EUiA escull nova direcció i els crítics titllen el nou equip “d’il·legítim”

ACN Barcelona.-El Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa ha escollit aquest divendres una nova direcció que encapçalarà la formació fins a la 8a Assemblea Nacional enmig de les acusacions dels […]

Avatar
Agències 14/06/2019

ACN Barcelona.-El Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa ha escollit aquest divendres una nova direcció que encapçalarà la formació fins a la 8a Assemblea Nacional enmig de les acusacions dels crítics, que han titllat el nou equip d'”il·legítim”. De fet, segons han explicat, els membres escollits en l’anterior assemblea de la formació i que van ser destituïts el passat mes d’abril no han pogut accedir al Consell Nacional. Per això, han acusat la direcció d’actuar “antitestatutàriament per alterar les majories del màxim òrgan de direcció entre assemblees”. El Consell Nacional s’ha celebrat després de la renúncia de Joan Josep Nuet com a coordinador general un cop escollit diputat del Congrés per ERC. El resultat de la votació d’aquest divendres ha estat de 51 vots a favor de la nova direcció, 1 en contra i 0 abstencions, tot i que segons els crítics la majoria de membres s’han negat a votar. Així mateix, han acusat Nuet de “bloquejar l’organització” des de fora del partit.

“No és ètic ni políticament acceptable que persones que ja no comparteixen el projecte polític aprovat per la 7a Assemblea Nacional d’EUiA i defensen les tesis d’altres formacions fins el punt de formar part de candidatures electorals que han competit amb EUiA i els seus referents vulguin continuar controlant i dirigint l’organització amb l’únic objectiu de bloquejar els canvis necessaris per garantir l’ideari aprovat per les bases de la formació”, assenyalen els crítics en un comunicat, en què afegeixen que la direcció es va negar a substituir les vacants dels membres que van ser obligats a abandonar el Consell Nacional.Les funcions de la coordinació general les passarà a assumir de forma coral una direcció col·legiada encapçalada pel coordinador d’Organització i Finances, Héctor Sánchez, i que també integraran Mercedes Vidal (Relacions Polítiques), Ramón Luque (Política Institucional, Programa i Relacions amb Izquierda Unida), Nora Sánchez (Territori i Coordinadora de la Comissió Nacional), David Companyon (Comunicació), Alba Blanco (Internacional i Europa), i un vocal que la llista EUiA Protagonista haurà d’escollir en els propers dies. La direcció la completen 13 membres de la Comissió Nacional, que també han estat nomenats avui.A principis d’abril, EUiA va fer cessar més d’una quinzena de membres del consell nacional crítics amb el coordinador general, Joan Josep Nuet, al·legant “absències reiterades” en els consells nacionals d’entre el 2016 i el 2018. Al correu se’ls notificava que per aquest motiu van perdre la seva condició de membres del consell nacional d’EUiA. Poc abans, diversos consellers de la formació van reclamar la celebració d’un consell extraordinari per revocar Nuet de coordinador general, ja que aleshores ocupava el número quatre a les llistes d’ERC i EUiA va avalar anar al 28-A amb els comuns.