Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Eufònic arranca amb les instal·lacions de Llaneli i De la Fuente i el japonès Tokuyama

ACN Tortosa.-El festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre comença aquest divendres amb concerts i dues de les principals intervencions artístiques del certamen. Laura Llaneli i […]

Avatar
Agències 20/08/2021

ACN Tortosa.-El festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre comença aquest divendres amb concerts i dues de les principals intervencions artístiques del certamen. Laura Llaneli i Óscar de la Fuente inauguren al Museu de Tortosa la instal·lació que dialoga amb la veu de ciutadans a través dels elements arquitectònics de la sala Antoni Garcia. Al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta s’inaugura ‘La poètica de l’espai algorítmic’ del japonès Tomonaga Tokuyama, una instal·lació visual i auditiva fonamentada en la programació informàtica. A Tortosa també actuarà el músic tortosí Carlos Martorell, amb una relectura de cançons tradicionals religioses passades pel sedàs del segle XXI, i la ciutat acollirà l’Eufònic Pro.

Les jornades professionals a Tortosa se celebraran el dijous 26 i el divendres 27 d’agost, a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, i altres indrets de la ciutat. Serà un espai “de contaminació artística i intercanvi de coneixements” per afavorir la professionalització del talent a les perifèries així com la seva visibilitat i mobilitat. Eufònic Pro és un espai Comissariat per Antònia Folguera i Marta Oliveres, molt reconegudes en l’àmbit de la cultura digital, la comunicació i la música electrònica, i en la gestió cultural especialitzada en arts escèniques transmèdia, respectivament.