Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Estudiants rebutgen la universitat a distància i reclamen formació presencial

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha condemnat la petició del Departament de Salut per fer classes virtuals a les universitats durant 15 dies davant l’augment de contagis […]

Avatar
Agències 12/10/2020

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha condemnat la petició del Departament de Salut per fer classes virtuals a les universitats durant 15 dies davant l’augment de contagis de covid-19, i han apostat per la formació presencial. El col·lectiu lamenta que l’executiu català fa la petició “de manera unilateral”, sense tenir en compte ni l’opinió dels rectors ni la dels alumnes. A més, el sindicat d’estudiants afirma que no hi ha “evidències empíriques” que el focus de contagi es produeixi a les aules i, ben al contrari, les considera “espai segur” pel fet que alumnes i professors porten mascareta i “respecten” les distàncies i normes de seguretat.

A parer del SEPC, el risc de contagi “es dona al transport públic”, i per això reclama que s’augmenti la infraestructura, i a les “feines precàries a les quals està abocat l’estudiantat”. Per això opina que el problema no és la presencialitat, sinó una “manca de recursos estructural” que fa “molt difícil” la gestió de la pandèmia.A banda, el col·lectiu alerta que els estudiants ja han hagut de fer despeses en targetes de transport o en residències o pisos per assistir a les classes presencials.