Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Estudiants d’Elisava creen una instal·lació itinerant a Olot per reivindicar les relacions socials en temps de pandèmia

ACN Olot .-Els estudiants del Màster d’Arquitectura Efímera i Espais Temporals de l’escola universitària Elisava de Barcelona han creat una instal·lació itinerant a Olot que reivindica les relacions socials en […]

Agències 10/11/2020

ACN Olot .-Els estudiants del Màster d’Arquitectura Efímera i Espais Temporals de l’escola universitària Elisava de Barcelona han creat una instal·lació itinerant a Olot que reivindica les relacions socials en temps de pandèmia. El projecte, que compta amb el suport de l’ajuntament del municipi, s’anomena ‘Far Away So Close’ i està dissenyada partir de miralls sonors mòbils i crea múltiples escenaris d’interacció entre els visitants a través de dinàmiques de joc. Un concert on els espectadors, passejant, poden escoltar música per pistes separades, un joc de telèfon gegant o un missatge personal transmès a través d’una plaça plena de gent són algunes de les estructures dissenyades.

La iniciativa s’emmarca en la unitat que el Master’s Degree in Ephemeral Architecture and Temporary Spaces (MEATS) dedica cada any a l’arquitectura d’emergència i respon a la necessitat de revisar el concepte de distanciament social sorgit arran de la pandèmia de la covid-19. Un terme que, segons els autors del projecte, pot tenir “conseqüències devastadores” si la nova realitat s’allarga en el temps. Segons els seus autors, és el moment de fer noves propostes que utilitzin la distància física com una oportunitat per generar dinàmiques de creació d’empatia i cohesió social. Evitant, així, “solucions reguladores i coercitives que representin una visió degradada de la situació prèvia a la pandèmia”. El projecte ha estat íntegrament concebut, desenvolupat i construït pels estudiants d’aquest màster i els professors Xevi Bayona, Toni Montes i Roger Paez, amb el suport de l’Ajuntament d’Olot. La instal·lació farà un recorregut itinerant per la ciutat on romandrà tres setmanes en cada emplaçament. El punt d’inici és el Parc de les Mores, després s’instal·larà al Parc del carrer Gòdua de barri de Bonavista i, finalment, a la Plaça Pla de Dalt.L’escola de disseny i enginyeria Elisava compta amb més de 50 anys d’experiència i ha format més de 17.000 alumnes.