Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Estudiants de medicina i infermeria donen suport a centres de Barcelona per fer front a la covid-19

ACN Barcelona.-Estudiants del grau en medicina UAB-UPF i dels graus en infermeria dels centres adscrits a la UPF —l’Escola Superior d’Infermeria (ESIMar) i el Tecnocampus —, estan donant suport aquests […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-Estudiants del grau en medicina UAB-UPF i dels graus en infermeria dels centres adscrits a la UPF —l’Escola Superior d’Infermeria (ESIMar) i el Tecnocampus —, estan donant suport aquests dies per fer front a la pandèmia. Concretament, uns 40 alumnes de medicina estan realitzants tasques de suport, dels quals alguns de sisè curs fent tasques assistencials de seguiment en centres sanitaris. A l’ESIMar s’han posat a la disposició del Parc de Salut Mar (PSMar) i del Departament de Salut un llistat de 100 estudiants de 4t curs i uns 80 de la resta de cursos que s’han ofert com a voluntaris no professionals. Del Tecnocampus, 141 alumnes estan treballant en tasques assistencials, més de la meitat dels estudiants matriculats.

Cal destacar que entre els alumnes de quart curs, aquest percentatge s’eleva fins al 64,3% tractant a estudiants com a auxiliars d’Infermeria, han estat formats en mesures de seguretat i tenen infermeres de referència que els supervisen i tutelen.D’altra banda, estudiants de medicina de la UPF-UAB de cursos inferiors a sisè estan treballant en tasques administratives, principalment com a operadors als telèfons d’assistència i proporcionant informació als familiars. D’altra banda, estudiants de primer curs també estan posant el seu gra de sorra oferint un servei de cangur per a la cura de fills del personal sanitari. A més, cal esmentar que alguns estudiants del grau en Biologia Humana també s’han sumat i contribueixen realitzant tasques d’atenció telefònica.”Realment és en aquestes situacions de crisi on la gent demostra la fusta de que estan fets. Estem molt agraïts alhora que emocionats per la resposta dels nostres estudiants de tots els graus”, remarca el degà de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida, Quim Gea.Al seu torn, María Dolores Bardallo, directora de ESIMar, destaca la “responsabilitat i el compromís professional mostrat per l’alumnat en una situació tan crítica”. Més de 2000 estudiants de Medicina, organitzats a través del Consell d’Estudiants de Medicina de Catalunya (CEMCAT) i del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), han elaborat una bossa de voluntaris i s’han posat a disposició de les administracions.