Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Estudiants contra la universitat a distància: “No som perillosos, el problema és la crisi educativa permanent”

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha rebutjat la universitat a distància com a mesura per combatre la covid-19 en una roda de premsa al claustre de la […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha rebutjat la universitat a distància com a mesura per combatre la covid-19 en una roda de premsa al claustre de la Universitat de Barcelona. “No som perillosos, el problema és la crisi educativa permanent”, ha exposat la portaveu Anna Clua, que ha criticat que el Govern no els hagi tingut en compte en la decisió. “L’estudiantat no és perillós, no està generant activitat econòmica, que és l’únic que els interessa”, ha lamentat. En un manifest han reivindicat que la millora del transport públic, un increment del professorat i garantir les ràtios permetria garantir la presencialitat. Han fet una crida a la vaga el proper 21 d’octubre sota el lema ‘combatem la crisi educativa’.

L’organització d’estudiants està en contra de la mesura segons la qual les universitats catalanes faran les classes teòriques de forma telemàtica a partir d’aquest dijous. Afirmen que la decisió del Govern es deu a que la universitat pública és “dèbil, sense recursos i infrafinançada”, una situació que “s’ha vist agreujada amb la pandèmia” ja que “el sistema públic no té els recursos suficients per afrontar la covid”.Consideren que s’està culpabilitzant als estudiants, però que amb recursos per combatre la “precarietat laboral juvenil”, millorar el transport públic i augmentar el professorat es podria garantir la presencialitat.