Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Estudiants amb sordesa impulsen una nova campanya per reivindicar una comunitat universitària més inclusiva

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Estudiants amb sordesa impulsen una nova campanya per reivindicar una comunitat universitària més inclusiva. Es tracta de joves que formen part de l’associació catalana de famílies i persones amb sordesa (ACAPPS), i que proposen buscar finançament per fer un curtmetratge sota la direcció voluntària del director de sèries com ‘Águila Roja’ i ‘VentdelPlà’, Xavier Borrell, així com el director de fotografia, Carles Mestres, Premi Goya i Gaudí el 2010 pel documental ‘Cullera, Poma, Bicicleta’. L’objectiu és explicar tot el que els passa en el seu dia a dia perquè que cap altra alumne amb sordesa hagi de passar pel mateix.

El col·lectiu considera que la sordesa és una discapacitat molt invisible, que no tenen suficients suports a les aules i que, per a ells, seguir uns estudis universitaris és un esforç i càrrega mental superior a la resta de companys. De fet, assenyala que audiòfons i implants coclears, malgrat tot el que els aporten per poder sentir-hi, no són suficients.

Publicitat

Per tal de revertir la situació, diversos estudiants han posat en marxa la campanya ‘Apunts En Blan’ que és l’inici d’un projecte molt més gran que contempla la gravació d’un curtmetratge audiovisual. En aquest sentit, subratllen, que l’accessibilitat no és un favor que han de demanar, sinó un dret que tenen i que se’ls ha de garantir per poder estudiar amb autonomia i normalitat.

L’entitat ha contactat amb els serveis d’atenció als estudiants amb discapacitat de totes les universitats catalanes per presentar la campanya i explica que, la majoria d’elles, s’han mostrat obertes a col·laborar-hi tot i que ha quedat palesa la desigualtat de recursos entre aquestes. Per això, recorda que cal més inversió, no per a una universitat accessible, sinó per a un sistema universitari accessible amb una aposta clara per una política inclusiva a Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió