Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Estrasburg conclou que la negativa a una presa d’ETA a assistir al funeral del seu pare no va violar els seus drets

ACN Brussel·les.-El Tribunal Europeu de Drets Humans ha determinat que la negativa a una condemnada d’ETA a viatjar per assistir al funeral del seu pare per part de França no […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Brussel·les.-El Tribunal Europeu de Drets Humans ha determinat que la negativa a una condemnada d’ETA a viatjar per assistir al funeral del seu pare per part de França no va constituir una violació dels seus drets fonamentals. En la seva sentència publicada aquest dijous, l’alt tribunal amb seu a Estrasburg ha considerat que el rebuig a la petició de Laurence Guimon el 2014 no va ser “desproporcionada” i “tenia objectius legítims” per garantir la seguretat pública. Així, el TEDH ha acceptat l’argument del govern francès que el temps disponible per organitzar els escortes per traslladar a la presa condemnada per terrorisme era “insuficient”. Per tant, el tribunal ha refusat que es violés el seu dret al respecte per la vida privada i familiar, tal com argumentava Guimon.

Membre activa d’ETA fins a la seva detenció el 2003, Guimon va ser condemnada en tres ocasions, principalment per participació en una conspiració criminal en un acte de terrorisme i la possessió il·legal d’armes i substàncies explosives. El 2006 va ser sentenciada a 8 anys de presó i posteriorment a una altra pena de 17 anys.