Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Esteve Soler, director de ‘7 raons per fugir’: “Ser una de les poques pel·lícules en català de l’any voreja el miracle”

ACN Barcelona.-La pel·lícula ‘7 raons per fugir’ dels directors Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras s’ha presentat aquest dimarts a Barcelona amb la presència de gran part de l’equip […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-La pel·lícula ‘7 raons per fugir’ dels directors Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras s’ha presentat aquest dimarts a Barcelona amb la presència de gran part de l’equip del film, com Sergi López, Francesc Orella, Aina Clotet o David Verdaguer. Un dels directors, Esteve Soler, ha fet notar les dificultats per rodar pel·lícules en català. “Tots sabem quantes pelis en català es fan a l’any, unes set o vuit”, ha dit Soler, per això el director ho ha definit com gairebé un “miracle”. Set històries entre l’horror i la comèdia, marcades pel surrealisme, evidencien els problemes de la societat actual. “S’introdueix un element surrealista o fosc a una situació quotidiana i fa que la comèdia es dispari”, ha dit l’actor David Verdaguer a la presentació de ‘7 raons per fugir’, que rodada en català i castellà, s’estrena aquest divendres 5 d’abril.

La presentació s’ha fet en el marc de l’anunci de programació del Bcn Film Fest, i ha comptat amb gairebé la meitat de la vintena d’actors que protagonitzen les set històries de la pel·lícula. Esteve Soler, que debuta al cinema, ha agraït a la vintena d’actors “de luxe” la seva implicació en el projecte. “Hi han confiat, i no els hi hem posat lingots d’or sobre la taula”, ha dit el director, que ha celebrat la trajectòria de festivals que acumula el projecte, des de la seva estrena mundial a Austin, fins a la presència al Festival de Màlaga o la setmana que ve a Brussel·les. El director Gerard Quinto ha apuntat que han intentat fer una pel·lícula “zero pamfletària”. “Són set petits bombonets enverinats, per a què l’espectador que vagi al cine en un context de comèdia i es trenqui aquesta comèdia i provoqui una distància que generi debat”, ha explicat Quinto.L’actor Francesc Orella ha celebrat que es faci “un cine diferent” i ha destacat la necessitat de “l’humor negre i la malla llet”. “Remenar l’estómac de l’espectador sempre és bo. La nostra societat està malaltona, i aquesta peli, des d’una manera absurda, ensenya aquestes coses amb l’humor que vulguis però el regust de què cardats que estem”, ha reblat l’actor. David Verdaguer protagonitza amb Núria Gago l’última de les set històries de la pel·lícula, un casament. Segons ha explicat l’actor, la cinta agafa situacions quotidianes i introdueix un element surrealista o fosc i fa que la comèdia “es dispara”. “Lo bonic és que tothom ho fa molt seriosament, això ho fa més comèdia. Permet agafar-ne distància i obrir més debat”, ha dit Verdaguer. La seva companya d’escena, Núria Gago, ha assegurat que el guió, -“molt directe i poc amable”- ens posa un mirall davant i ens interpel·la com a espectadors. “Em sembla molt interessant que tan a prop del dia 28 puguem veure una peli que ens posa una lupa a temàtiques socials que les vivim en normalitat i hauríem de viure-les en terror”, ha afirmat Gago.Per la seva banda, Aina Clotet ha confessat que el guió li va fer tanta por, que la va atrapar. “Aquella noia, amb tan poca empatia. Com el progrés i la tecnologia ens fa estar més lluny dels altres”, ha explicat l’actriu sobre la pel·lícula rodada entre Berga, Manresa i Terrassa.