Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Esterri d’Àneu tindrà un nou consultori mèdic a finals del 2014

ACN Esterri d’Àneu – El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat el terreny on es construirà el nou consultori mèdic d’Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà. L’Ajuntament cedirà el terreny […]

Agències 16/03/2023

ACN Esterri d’Àneu – El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat el terreny on es construirà el nou consultori mèdic d’Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà. L’Ajuntament cedirà el terreny al departament per construir l’equipament d’uns 300 metres quadrats i quatre consultes. Balcells ha dit que s’invertiran uns 700.000 euros en la seva construcció i espera que estigui en funcionament a finals de l’any 2024. El conseller ha afegit que s’estudiaran la possibilitat de fer una plataforma d’heliport a la localitat per poder donar una resposta més ràpida a les emergències. Aquesta petició li ha fet arribar l’alcalde del municipi, Pere Ticó.

La construcció del nou consultori mèdic a Esterri d’Àneu és una petició llargament reivindicada que finalment s’ha desencallat en poder construir a 100 metres del riu. Ticó ha explicat que aquesta excepcionalitat, en tractar-se d’un equipament sanitari, confia que entri en vigor a finals de mes.

Amb la construcció d’aquest consultori es reforçarà el conjunt de l’Àrea Bàsica del Pallars Sobirà per poder donar resposta a tots els serveis necessaris, ha dit el conseller.

Pel que fa a l’heliport ha dit que hi ha “una necessitat i una voluntat” tant per part de l’Ajuntament i com de Salut que sigui una realitat. Balcells ha explicat que disposen de l’espai i, per tant, s’ha de poder solucionar.