Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Estat i autonomies pacten que tots els escolars passin de curs com a norma general i que la repetició sigui “l’excepció”

ACN Barcelona.-La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha assegurat aquest dimecres a la tarda que, com a “norma general”, tots els escolars passaran de curs a finals de juny i els […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha assegurat aquest dimecres a la tarda que, com a “norma general”, tots els escolars passaran de curs a finals de juny i els repetidors seran “l’excepció”. Així ho han acordat el govern espanyol i les comunitats autònomes que també han decidit que aquest curs no s’allargarà més enllà del juny, tot i l’aturada pel coronavirus, i que el tercer trimestre servirà principalment per repassar i reforçar les matèries donades els dos primers trimestres. A més, els centres programaran activitats de reforç a l’estiu i per al curs vinent.

Fonts de la Conselleria d’Educació han explicat a l’ACN que a la reunió de la Conferencia sectorial d’Educació “ha tornat a quedar clar que no es discuteix que el Departament és l’autoritat educativa a Catalunya” i que, per tant, el gruix de les decisions les ha de prendre la Generalitat. Així, el ministeri publicarà una ordre ministerial que facilitarà que les comunitats autònomes puguin regular amb més flexibilitat els aspectes relacionats amb el que queda de curs. S’han marcat uns criteris generals (com per exemple, que el curs acabarà el juny) que coincideixen amb el que des del Departament d’Educació havia dit i defensat públicament, i en tot cas, les instruccions pròpies de Catalunya es publicaran ben aviat i s’explicaran en detall.