Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Establiments Coll amb seu a Vilamalla presenta concurs de creditors i vol acomiadar 300 treballadors

ACN Vilamalla.-Establiments Coll, empresa especialitzada en recanvis de cotxes i subministraments per a automòbils amb seu a Vilamalla (Alt Empordà), ha presentat concurs de creditors i ha anunciat un ERO […]

Agències 08/09/2020

ACN Vilamalla.-Establiments Coll, empresa especialitzada en recanvis de cotxes i subministraments per a automòbils amb seu a Vilamalla (Alt Empordà), ha presentat concurs de creditors i ha anunciat un ERO per acomiadar uns 300 treballadors. Segons ha avançat el Diari de Girona i ha confirmat l’ACN, actualment s’està constituint la taula negociadora entre treballadors i empresa. Una part dels treballadors, que s’han constituït en delegació sindical, reclamen explicacions sobre la gestió i no entenen que l’empresa presenti concurs de creditors quan el 2018 va facturar 67 MEUR.

Segons informa Establiments Coll a través del seu web, és una empresa d’origen familiar gairebé centenària, que té la seu central a Vilamalla i compta amb 29 centres de distribució arreu de Catalunya, Andorra, Saragossa, Narbona i Eivissa. La darrera informació actualitzada recollia que la plantilla estava formada per 470 treballadors i una flota de més de 270 vehicles.Els treballadors concreten que l’empresa va presentar un ERTO el 23 de març, quan va esclatar la pandèmia, al·legant falta de productivitat. Un expedient temporal que es va prorrogar tres mesos més. Durant aquest temps, l’empresa va comunicar a la plantilla que estava en negociacions per buscar un inversor per reflotar la companyia. L’1 de setembre, però, l’empresa va presentar concurs de creditors i va anunciar un ERO per acomiadar tota la plantilla, formada actualment per uns 300 treballadors. Una part dels empleats s’han constituït en secció sindical per poder ser presents a les negociacions i ajudar el comitè d’empresa per trobar la millor solució per a tothom. Els treballadors demanen més transparència a l’empresa i saber com s’ha arribat a aquesta situació quan la companyia va facturar 67 MEUR l’any 2018.