Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Esplugues i Sant Just exigeixen a Interior que reforci la comissaria dels Mossos d’Esquadra amb més agents

ACN Esplugues de Llobregat – Els alcaldes d’Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern exigeixen al Departament d’Interior que destini més agents a la comissaria dels Mossos d’Esquadra que comparteixen […]

Agències 15/02/2023

ACN Esplugues de Llobregat – Els alcaldes d’Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern exigeixen al Departament d’Interior que destini més agents a la comissaria dels Mossos d’Esquadra que comparteixen els dos municipis. Pilar Díaz i Joan Basagañas han comparegut aquest dimecres davant la premsa per advertir que les dues localitats viuen un moment de “màxima complexitat” arran de la falta de mossos. Asseguren que Interior es va comprometre el 2006 a tenir operatives tres patrulles a cada torn, i avisen que ara hi ha torns coberts amb una sola patrulla. “La nostra policia es veu obligada a fer feines substitutòries dels Mossos en matèria de seguretat ciutadana i deixar d’assumir competències locals”, s’ha queixat Díaz.

La protesta dels alcaldes arriba una setmana després que el sindicat SAP-FEPOL emetés un comunicat denunciant una “greu manca” d’efectius a la comissaria d’Esplugues i avisant que hauria de tancar si no es prenien mesures “urgents”.

Díaz i Basagañas han criticat l’“opacitat” d’Interior a l’hora de concretar quants agents hi ha destinats a aquesta comissaria, i han recalcat que els efectius són insuficients per atendre les necessitats dels dos municipis. L’alcalde de Sant Just ha apuntat que la plantilla teòrica dista de la pràctica, “ja que hi ha moltes baixes i excedències que impedeixen cobrir allò pactat”.

Això, asseguren, obliga les policies locals a assumir tasques de seguretat ciutadana i a no poder focalitzar la seva feina en altres qüestions, com el compliment de les ordenances municipals, per exemple.

Els dos alcaldes han assegurat que la semana pasada van contactar amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per afrontar aquesta situació i han lamentat no a ver obtingut resposta encara.