Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Esparreguera estrenarà a l’octubre el festival de circ contemporani La Palanca

ACN Esparreguera.-Esparreguera (Baix Llobregat) posarà en marxa el proper mes d’octubre el festival La Palanca, dedicat al circ contemporani. L’Ajuntament es proposa apropar aquesta disciplina a tots els públics a […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Esparreguera.-Esparreguera (Baix Llobregat) posarà en marxa el proper mes d’octubre el festival La Palanca, dedicat al circ contemporani. L’Ajuntament es proposa apropar aquesta disciplina a tots els públics a través de diferents tècniques i propostes estètiques, segons han assenyalat els organitzadors aquest dimarts. De l’1 al 3 d’octubre, aquesta primera edició desplegarà vuit espectacles de companyies professionals catalanes i franceses al Teatre de La Passió, el Patronat Parroquial, la plaça del Centre, l’Escorxador o la Colònia Sedó. Al mateix temps, es preveuen diverses activitats paral·leles al voltant del circ i de la història local, ara que es commemoren els 50 anys de les inundacions que es van endur per davant el pont industrial de la palanca.

La direcció artística del nou festival l’han assumit Laura Alcalà i l’esparreguerí Oriol Escursell, que han apostat per espectacles de petit format. La Palanca arrencarà oficialment el divendres 1 d’octubre a les 6 de la tarda amb la taula rodona ‘Recorreguts del circ contemporani: des d’on venim i des d’on escrivim’, amb Jordi Jané, Carme Canet i membres de les diverses companyies del festival.El mateix dia, a les 20 h, l’església de Santa Eulàlia acollirà l’espectacle inaugural ‘Respira.cions’, de la ballarina local Anna Rodríguez Escalé. “L’artista ha creat un espectacle de circ, música i poesia de caire íntim i reflexiu en un espai inusual, que convida a la meditació, i en el que s’acompanya d’artistes de quatre nacionalitats diferents”, ha subratllat aquest dimarts el regidor de Cultura, Juan Jurado, durant la presentació del festival.Al llarg del cap de setmana, la programació de dissabte passarà per tallers de circ en família i els espectacles ‘Peix’, ‘Homenaje’ i ‘Ye Orbayu’. Pel que fa a diumenge, serà el torn de les representacions de ‘I les idees volen…’ i de ‘Fil’.Dies previs a la celebració del festival, Esparraguera acollirà altres propostes del món del circ, com ‘Ricky, el profesor de tenis’ –dimecres 22- i ‘Ex-Libris’ –dimecres 29-. Al mateix temps, el dijous 30 s’oferirà el taller de l’espectador ‘Fem junts La Palanca’, en què es presentaran els diferents espectacles del festival, i es donaran a conèixer metodologies de creació artística. Totes les activitats i espectacles programats tenen control d’aforament i necessiten reserva prèvia. Les entrades es posaran a la venda a partir del 22 de setembre a través de la web entrades.esparreguera.cat.