Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Espanya segueix l’estela de Catalunya i vacunarà personal essencial de fins a 55 anys amb la vacuna d’AstraZeneca

ACN Madrid.-La Comissió de Salut Pública ha pres com a exemple la decisió de l’administració catalana i ha decidit vacunar personal essencial de fins a 55 anys amb la vacuna […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Madrid.-La Comissió de Salut Pública ha pres com a exemple la decisió de l’administració catalana i ha decidit vacunar personal essencial de fins a 55 anys amb la vacuna d’AstraZeneca. La comissió s’ha reunit aquest dimarts i, dins del grup 3, denominat Altre Personal Sanitari i Sociosanitari, ha acordat un nou subgrup, el 3B, que inclou els col·lectius en funció del risc d’exposició de l’activitat laboral. S’hi inclouen, entre d’altres, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, personal d’oficines de farmàcia, medicina legal, serveis d’ajuda a domicili, centres de menors i centres de dia. També hi entren els treballadors d’Institucions Penitenciàries. Catalunya ha començat a vacunar avui farmacèutics, logopedes, fisioterapeutes i psicòlegs.

D’altra banda, la Comissió de Salut Pública ha definit el grup 6, de col·lectius amb una funció essencial per a la societat. S’hi inclouen les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (Policia Nacional, Guàrdia Civil, policies autonòmiques i policies locals), el personal d’emergències i les Forces Armades.Aquest grup també inclou docents i personal d’educació infantil i de necessitats educatives especials, així com docents de primària i secundària.