Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Espanya rep el primer lot de mascaretes FFP2 procedent del fons de rescat de la UE

ACN Madrid.-Espanya ha rebut aquest cap de setmana el primer lot de mascaretes protectores FFP2 procedent del fons de rescat de la UE (RescEU). La reserva comuna europea de material […]

Avatar
Agències 02/05/2020

ACN Madrid.-Espanya ha rebut aquest cap de setmana el primer lot de mascaretes protectores FFP2 procedent del fons de rescat de la UE (RescEU). La reserva comuna europea de material mèdic –creada el mes passat per ajudar als països afectats per la pandèmia- ha enviat més de 330.000 mascaretes a repartir entre l’estat espanyol, Itàlia i Croàcia. “Hem treballat sense descans per crear la reserva RescEU i ja hem constituït una reserva de mascaretes. Espanya, Itàlia i Croàcia han estat els primers a rebre material, però hi haurà més subministraments”, ha declarat el comissari de Gestió de Crisis, l’eslovè Janez Lenarcic, que ha agraït a Romania i Alemanya per ser els primers estats membres en acollir el material mèdic de RescEU.

“El suport d’avui s’afegeix als equips mèdics de la UE, les mascaretes i els desinfectants ja mobilitzats a través del Mecanisme de Protecció Civil de la UE, així com a les ofertes bilaterals dels Estats membres”, ha enumerat Lenarcic. Romania i Alemanya són els primers estats que acullen la reserva RescEU i, per tant, són els responsables de l’adquisició dels equips, mentre que la Comissió Europea finança la totalitat dels actius, com els equips de protecció individual.