Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Espanya reobre dissabte les fronteres amb dotze països excepte el Marroc, Algèria i Xina a l’espera de reciprocitat

ACN Madrid .-El govern espanyol reobre aquest dissabte les fronteres exteriors amb dotze dels quinze països recomanats per la UE, a excepció del Marroc , Algèria i la Xina. Amb […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Madrid .-El govern espanyol reobre aquest dissabte les fronteres exteriors amb dotze dels quinze països recomanats per la UE, a excepció del Marroc , Algèria i la Xina. Amb aquests tres països, l’ordre publicada al BOE fixa que l’obertura queda supeditada a que actuïn de manera recíproca i també obrin les seves als residents espanyols. En canvi, a partir de les 00.00 del 4 de juliol s’obriran les fronteres amb Austràlia, Canadà, Geòrgia, Japó, Montenegro, Nova Zelanda, Ruanda, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Tunísia i l’Uruguay.

De d’Interior, recorden que l’aplicació del criteri de reciprocitat amb Algèria i el Marroc “s’emmarca en la necessària coordinació en les fronteres dels dos països” amb els quals habitualment comparteixen “un important flux d’entrada i sortida”.L’ordre d’Interior deroga la del dimarts, que allargava una setmana les restriccions amb tercers països a l’espera de l’acord europeu.