Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Espanya reclama a l’Eurocambra que sigui “seriosa” en la negociació del pressupost de la UE per tancar ja un acord

ACN Brussel·les.-Espanya reclama a l’Eurocambra que sigui “seriosa” en la negociació per assolir un acord que permeti posar en marxa el pressupost de la Unió Europea per als pròxims set […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Brussel·les.-Espanya reclama a l’Eurocambra que sigui “seriosa” en la negociació per assolir un acord que permeti posar en marxa el pressupost de la Unió Europea per als pròxims set anys i el Fons de Recuperació. Després de la polèmica perquè els eurodiputats han posat sobre la taula un augment de 39.000 milions d’euros als comptes i el Consell ha considerat que amb el sistema proposat pel Parlament serien 90.000 milions, fonts diplomàtiques espanyoles han assegurat que no els fa “gràcia” aquesta proposta dels eurodiputats. “Tothom sap els límits que tenim en la negociació. Cal posar-se una mica seriosos”, subratllen les mateixes fonts, que acusen l’Eurocambra de plantejar propostes que no són “factibles”.

“S’han d’adonar que cal fer coses dins del que és possible. Ara el que cal fer és acabar l’acord i tancar-lo”, remarquen les mateixes fonts, que avisen que amb l’augment del sostre del pressupost “costarà molt” tenir el suport d’alguns estats. Consell i Eurocambra estan negociant per assolir un acord que permeti posar en marxa el pressupost europeu i el Fons de Recuperació. El bloqueig de les negociacions amenaça de retardar més enllà de l’1 de gener l’arribada dels fons als estats.