Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Espanya pressiona a Brussel·les per tancar l’acord comercial amb Mercosur després de 20 anys de negociacions

ACN Brussel·les.-L’estat espanyol pressiona a Brussel·les perquè la Unió Europea tanqui l’acord de lliure comerç amb Mercosur després de 20 anys de negociacions. Una carta impulsada pel president en funcions […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN Brussel·les.-L’estat espanyol pressiona a Brussel·les perquè la Unió Europea tanqui l’acord de lliure comerç amb Mercosur després de 20 anys de negociacions. Una carta impulsada pel president en funcions Pedro Sánchez i firmada pels líders d’Alemanya, Holanda, Suècia, Portugal, República Txeca i Letònia demana a la Comissió Europea, la responsable de dirigir les converses comercials, que faci una oferta “equilibrada i raonable” que “faciliti” el pacte amb aquesta agrupació regional formada per l’Argentina, el Brasil, Paraguai i l’Uruguai. “És el moment de tancar-lo”, defensen fonts diplomàtiques espanyoles que veuen “una oportunitat” per signar el pacte. La carta defensa que s’enviaria així “un clar missatge” a favor del comerç just i obert a l’economia global.

“La Unió Europea no es pot permetre deixar lloc a arguments populistes i proteccionistes sobre la política comercial”, avisa.Per contra, França, Polònia, Bèlgica i Irlanda també han enviat una carta a la CE mostrant les seves reticències respecte a l’acord amb Mercosur. Segons fonts diplomàtiques, hi ha consens sobre pràcticament tots els àmbits que engloba el pacte, però queden discrepàncies sobre alguns productes agrícoles i ramaders.