Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Espanya perd connexions aèries amb la resta d’Europa pels rebrots

ACN Brussel·les.-Espanya ha tornat a perdre connexions aèries amb la resta d’Europa pels rebrots, segons les últimes dades d’Eurocontrol. Malgrat la lleugera remuntada al juliol, des de principis d’agost el […]

Avatar
Agències 27/08/2020

ACN Brussel·les.-Espanya ha tornat a perdre connexions aèries amb la resta d’Europa pels rebrots, segons les últimes dades d’Eurocontrol. Malgrat la lleugera remuntada al juliol, des de principis d’agost el tràfic aeri de l’estat espanyol ha disminuït un 16% amb Alemanya, un 9% amb Holanda, un 6% amb França i un 5% amb Holanda. L’espanyol és un dels mercats aeris més afectats a Europa per la reducció d’activitat de les aerolínies davant la reimposició de mesures restrictives per la covid-19 com la quarantena obligatòria. Així, Eurocontrol ha rebaixat les seves perspectives de tràfic aeri per al pròxim mes.

Segons l’organisme europeu, aquest setembre les companyies aèries només operaran un 60% dels vols habituals. Tanmateix, Eurocontrol recorda que el pronòstic depèn molt de l’evolució de la pandèmia i de les restriccions governamentals.Per ara, el tràfic domèstic és el que permet sobreviure a les aerolínies europees. En les últimes setmanes, els vols interns han augmentat a França (19%), Alemanya (11%), Espanya (10%), Regne Unit (6%) i Itàlia (5%).