Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Espanya i nou estats més reclamen eliminar els vetos d’entrada per la covid-19 dins de la UE

ACN Brussel·les.-Els ministres de Turisme d’Espanya, Àustria, Croàcia, Eslovènia, França, Grècia, Itàlia, Luxemburg, Malta i Portugal reclamen que s’eliminin els vetos d’entrada per la covid-19 dins de la Unió Europea […]

Avatar
Agències 28/09/2020

ACN Brussel·les.-Els ministres de Turisme d’Espanya, Àustria, Croàcia, Eslovènia, França, Grècia, Itàlia, Luxemburg, Malta i Portugal reclamen que s’eliminin els vetos d’entrada per la covid-19 dins de la Unió Europea per no perjudicar la mobilitat. En una declaració conjunta, els deu titulars de Turisme alerten que les “mesures indiscriminades” tenen “conseqüències negatives” per tal turisme i l’activitat econòmica en general. “És imperatiu que el dret a la lliure circulació e persones entre tots els estats membres i dins de la integritat de l’espai Schengen es preservi en la mesura del possible”, apunten els ministres, que demanen concloure “urgentment” les negociacions per tenir un enfocament coordinat.

Per als ministres, les mesures destinades a controlar la pandèmia han de prendre’s a nivell regional i han de ser “no discriminatòries” i “proporcionades”. A més, reclamen que bona part dels fons del pla econòmic per rellançar l’economia europea vagin a parar al sector turístic.